Een ideaal
weekendje weg!

Ontdek wat er allemaal te ontdekken valt hier in de kolonie

Omgeving

De Vierde Kolonie ligt in het 3-provincieëngebied. Nog net in Drenthe maar vlakbij Friesland en Overijssel. Het mooiste van 3 provincieën. Bos, heide, water en weide.

Wandelen/fietsen

Fietsen en wandelen kan vanuit het huisje volop (routes en kaarten aanwezig). Mochten jullie (elektrische) fietsen willen huren, Fietsplus Noordwolde brengt/haalt ze gratis!

Zwemmen

Natuurwater of binnenbad, je kunt hier volop plonzen. Bosmeer Spokeplas Buitenbaden: De Dobbe & Bosbad Vledder en binnenbaden: De waterwyck, Bad Hesselingen, Zwembad De Steense

Eten

Het huisje beschikt over een complete keuken met alle benodigde keukengerei, maar als je liever uiteten gaat, zijn dit aanraders: Pannekoeken: De Wilde Hof, Grand Cafe De Rechter, Steakhouse Woodies of landelijk eten bij Grenzeloos enzo

Te doen

Naast natuur zijn er ook tal van bezienswaardigheden braderieën, bloemencorso, bamboeexpositietuin, maneges, natuurlijke speeltuinen, prehistorisch dorp, hunnebedden, en nog veeeel meer!

Geschiedenis

Logeren in wereld erfgoed? Het huisje staat in UNESCO gebied, op het erf van een 200 jaar oud koloniehuisje dat vroeger deel uitmaakte van de 'Maatschappij van weldadigheid'. De vroegere kolonie is nog steeds zichtbaar in de omgeving en de 'Maatschappij van weldadigheid'bestaat nog steeds.

Meer weten, we vertellen graag!

Via onderstaand formulier of mail ons via info@devierdekolonie.nl, we reageren snel!